GİRESUN İL MEM ARGE

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı Nedir?

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı Nedir?

Eğitim, dış dünyadan aldığı dönütler doğrultusunda kendisini değiştirerek yenileyen açık bir sistemdir. Günümüz eğitiminin vizyonu, kabul görmüş düşünceleri izlemekle yetinmeyen, ihtiyaçları ve kuralları kendi özgür koşulları içinde yeniden yaratan bir yapıyı ifade etmektedir. Bilgi toplumunun yetişmesinde okullara düşen görev, evrensel düşünebilme becerisiyle bilgiyi sorgulayıp sorunlara çözüm üretebilen bireylerin yetişmesine olanak sağlamaktır. Öğretim lideri, öğrenciler için arzu edilebilir öğrenme koşulları sağlayan, okulun çalışma çevresini tatmin edici ve üretken bir hâle getiren; öğrencilerin, öğrenebileceği okul ve öğretimi nasıl organize edebileceğini düşünen kişidir.

Okulun ve sınıfın öğretim liderleri arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımı önemli bir öğrenme yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bağlamda; eğitim öğretim ortamlarında uygulanan yenilikçi yöntemlerin, tekniklerin ve içeriklerin paylaşılarak yaygınlaştırılması, özgün çalışmaların ön plana çıkarılması ve böylece bu çalışmaların model alınması amacıyla "Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı" düzenlenmektedir.

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı için çağrı mektubunda belirtilen alanlarda yapılan başvurular değerlendirilecektir. "İyi Örnek" başvurusu yapılacak uygulamanın/materyalin, başvuru yapıldığı an itibariyle eğitim ortamlarında UYGULANMIŞ, sonuçlarının gözlemlenmiş/alınmış olması gerekmektedir. Henüz uygulanmamış, tasarım halindeki uygulamalar/materyaller ile yapılan başvurular değerlendirilmeye alınamamaktadır.

Çalıştay Başvuru Takvimi, Başvuru Şartları ve diğer bilgiler her yıl yayımlanan Çağrı Mektubunda yer almaktadır. Çağrı mektubuna Giresun İl MEM AR-GE internet sayfasında yer alan "İyi Örnekleré sekmesi altından ulaşılabilmektedir.

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı´nda sunulacak "Sözlü Sunum" ve "Poster Sunumu" başvuruları "Çağrı Mektubu"nda açıklanan takvime göre alınmaktadır.

Çağrı Mektubunda belirtilen koşullara göre alınan "İyi Örnek" başvuruları, başvuru koşullarına uygunluk değerlendirmesinden geçirildikten sonra İl Milli Eğitim Müdürümüz başkanlığında; ARGE Birimi sorumlu Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü ile Giresun Üniversitesi Akademisyenlerinden oluşturulan "İl Seçici Kurul" tarafından değerlendirilir.

 

DEĞERLENDİRME AŞAMALARI:

A - BAŞVURU UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ:

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayında Sözlü/Poster sunumu yapmak üzere alınan tüm başvurular öncelikle "Başvuru Uygunluk Değerlendirmesi"nden geçer.

"Başvuru Uygunluk Değerlendirmesi" sırasında, başvuru konusu olan projenin okul/sınıf ortamında uygulanmış olmasına, hedef grup üzerindeki etkilerin ölçülmüş olmasına ve başvuru formundaki sorulara açıklayıcı yanıtlar verilmiş olmasına dikkat edilir. Başvuru yapıldığı sırada henüz uygulanmamış ve/veya uygulama sonuçları henüz alınmamış, başvuru formundaki soruların tamamının yanıtlanmamış olduğu başvurular değerlendirme için "İl Seçici Kurulu"na yönlendirilmez.


 

B - İL SEÇİCİ KURUL DEĞERLENDİRMESİ:

"İl Seçici Kurul" üyeleri, kendilerine iletilen başvuruları tek tek inceleyerek "Puanlama Anahtarı" ile değerlendirmelerini yaparlar.

"İl Seçici Kurul" üyeleri ayrıca, başvurularla ilgili görüş paylaşımında da bulunulur. "İl Seçici Kurul" değerlendirmesi sonucunda, sözlü sunum olarak yapılan bir başvurunun poster sunum olarak yer alması ya da poster sunum olarak yapılan bir başvurunun sözlü sunum olarak yer alması yönünde karar verilebilir (Başvuru sahibinin onayı alınmak koşulu ile).

Puanlama Anahtarı ile ortaya çıkan puanların ortalaması hesaplanır. Planlanan sayıda Sözlü/Poster sunumu çalıştaya davet edilir. 

 

Çıtlakkale M. Hükümet Konağı A Blok Kat 1 GİRESUN - 454 215 7525 Dahili 184

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.